Normalleşme Tedbirleri Hususunda Beyanat

Normalleşme Tedbirleri Hususunda Beyanat

Uzun zamandır uygulanan sokağa çıkma yasaklarına ve kısıtlamalara bir de üç haftalık tam kapanma eklendi. Bu kapanma sonrasında yasakların kalkacağı ümit ediliyordu. Bu süreçten karlı çıkan, kasasını dolduran ve salgın reklamı yapan meşhur kişilerin sabah akşam yaptıkları propagandalara rağmen millet ümidini kaybetmedi. Fakat henüz tam kapanma bitmeden açıklanan genelge ile tüm ümitler suya düştü.

Akşam yasaklarının ve haftasonu yasaklarının sürmesiyle şu soru işareti çözülememiş oldu; “Neden üç hafta kapandık?”

Esnafın en çok iş yaptığı akşam saatleri ve özellikle haftasonları sokağa çıkma yasaklarının devam etmesinin büyük krizlere ve iflaslara yol açacağı âşikardır.

Diğer yandan sadece aşı olanlara sokağa çıkma serbestliği tanınması, aşı olmayanlara sadece iki saat hak verilmesi insanlık haklarına aykırıdır. İnsanlık onuru ve gururunun ayaklar altına alınmasıdır. Aşı zorunlu değil diye açıklama yapan yetkililerin bu aşağılayıcı tutum karşısında derhal özür dileyip bu yanlıştan geri adım atmaları gerekmektedir.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi ülkeye gelen turistlerin tüm yasaklardan muaf tutulacağının açıklanması ekonomik ve psikolojik sıkıntılarla boğuşan millete adeta yeni bir işkence olmuştur.

Hukuken İçişleri Bakanlığının genelge yayınlayarak sokağa çıkma yasağı kararı alma yetkisi yoktur. Ülke de ohal ilan edilmemiştir. Yapılanlar hukuksuz ve kanunsuzdur!

Devletleri pandemi ilan etmeye zorlayan ve ürettikleri ilaç ve aşılarla toplumlara biyolojik savaş açan küresel ölçekte güçlü vakıflara artık dur deme zamanı gelmiştir.

Artık yeter!

Serdengeçtiler İlim Hizmet Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.