Ramazan ayında okunması gereken kitaplar

25.04.2021
A+
A-
Ramazan ayında okunması gereken kitaplar

Mübarek Ramazan ayı, tüm İslam alemi için bir fırsattır. Bu ayda ibadetlere yönelmek, daima tefekkür ve tezekkürle meşgul olmak önemlidir. Ayrıca bu ayda maneviyatı arttıran kitapların okunmasında mutlaka fayda vardır. Peki Ramazan ayında okunması gereken kitaplar nelerdir? Ramazan ayında hangi kitaplar okunur? Maneviyatı arttıran kitap tavsiyesi

Bilindiği üzere Ramazan ayı, Kur’an ayı olarak bilinir. Kur’an-ı Kerîm, bu ay içerisinde yeryüzüne indirilmiştir. Dolayısıyla bu ayda Kur’an okumaya daha çok özen gösterilmelidir. Pek çok İslam alimi, Ramazan ayı içerisinde ders kitaplarının kapağını kapatarak Kur’an okumaya yönelmiştir.

Ramazan ayında okunması gereken kitaplar arasında meşhur hadis kitabı Riyazü’s Salihin olması önemlidir. Bu kitaptaki hadisleri okumak, gönüllere ferahlık verecek, kalplere sükunet sağlayacaktır.

Maneviyatı arttıran kitap tavsiyesi olarak Hayatü’s Sahabe kitabı önerilir. Hindistanlı alim Yusuf Kandehlevi tarafından kaleme alınan bu kitapta, Efendimiz’in (s.a.v) yoldaşları olan sahabenin hayatı anlatılır. Bu hayatlar bizim için örnek olması açısından önemlidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.